Ohjeita asukkaille

Tässä lyhyesti ohjeita asukkaille remontin vaatimista toimenpiteistä huoneistoissa.

Valmistautuminen asennustyöhön

Asennustyö vaatii huoneistoissa tilaa ikkunoiden ja parvekeoven ympäristöstä. Jottei vahinkoja sattuisi ja työ saataisiintehtyä nopeasti , huomioi seuraavat asiat:

  • Ikkunoiden ympäristö tuee olla vapaa. Ikkunoiden eteen tulee jättää 1,5 - 2 metriä työskemtelytilaa.
  • Myös väylä asunnon ulko-ovelta ikkunoille tulee olla vapaa, sillä ikkunaelementtejä sekä parvekeovia joudutaan tuomaan huoneistoon portaikon kautta. Parvekeovi on sen verran iso että sen tuominen asuntoon vaatii myös runsaasti kääntymistilaa asunnon sisällä.
  • Mikäli huoneiston ikkunalaudat ovat irroitettavia, ne kannattaa ottaa remontin ajaksi pois.
  • Myös verhot on otettava pois jos niitä on.

Asennuksen jälkeen

Urakoitsija suojaa kulkuväylät sekä asennuspaikan (lattiat) asennuksen ajaksi. Purkutöiden yhteydessä saattaa huoneistoon myös levitä jonkin verran pölyä. Huoneiston haltijan kannattaa suojata myös kohteet joille ei toivo pölyä. Lähtökohtasisesti asennus tapahtuu siististi ja urakoitsija siivoaa vastuulleen kuuluvat alueen (muiden alueiden siivous kuuluu asukkaalle).

Asennuksessa mahdollisesti tapahtuneet vauriot ikkuna- ja ovenpielissä korjataan jälkikäteen. Uudet ikkunakarmit ovat nykyisiä leveämmät ja ne asennetaan hieman sisempään kuin mitä nykyinen ikkuna on. Tällä voidaan peittää suurin osa tapahtuneista pintavautioista.