Perustaminen

Rakennushanke näytti lopulta olevan niin pitkällä että yhtiön perustaminen tuli ajankohtaiseksi. Perustamiskokous pidettiin lokakuun 9. 1954. Yli puolet (36) rakennettavista 62 huoneistoista oli tässä vaiheessa jo varattu ja loput huoneistot tulivat yhtiöläisten haettavaksi. Kokous päätti myös pyytää urakkatarjoukset rakentamisesta.

Hankkeen rahoitus alkoi myös olla pääpiirteittäin kasassa, vain Aravan lainaosuutta (ennakkoon varattu 39 miljoonaa markkaa) jouduttiin vielä selvittämään. Aravan lainaosuus oli jo myönnetty ehdollisesti - edellyttäen että lainaa vastaava rakennusaikainen luotto saadaan järjestettyä. Vaadittu lainamäärä saatiin Vakuutusyhtiö Pohjolasta, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Suomesta, Postisäästöpankista sekä Oulu Osakeyhtiöltä.

Rakentamista varten oli saatu kaupungilta tontit tehtaan vierestä, Rommakkokadulta (½ korttelista 2 sekä tontti korttelista 5, Kuva alla). Kortteliin 5 suunniteltu talo jäi kuitenkin rakentamatta ja se toteutui pari vuotta myöhemmin omana asunto-osakeyhtiönään.

kartta 47

Lisät:

Perustamiskokouksen pöytäkirja