Pyykinhuoltotilat

pyykkitupa vanhaVanha pyykkitupa modernisoitiin talopesulaksi ja sen pinta-ala kasvoi liki kolminkertaiseksi. Uudet kuivaushuoneet tehtiin talopesulan yhteyteen ja vanha, ahdas kuivaushuone muuttui taloyhtiön arkisto/toimistotilaksi. Myös kiinteistöhuollon käyttöön saatiin uudet, ajanmukaiset tilat. Talopesula viimeisimmät muutokset näkyvät oikealla olevissa kuvissa (1975-2009 ja jos laitat hiiten kuvan päälle, sama: 2009 ->)

A- ja C-talojen maanpäällisissä kellarikerroksissa oli alun perin huoneistovarastojen lisäksi erilliset askartelu- ja ulkoiluvälinevarastot. C -talon askarteluhuone oli liitetty 1970 -luvulla viereiseen ulkoiluvälinevarastoon ja tilaa käytettiin pääasiassa polkupyörien säilytykseen. A -talon vastaava tila oli vielä erillisen ”mankelihuoneena” putkiremonttiin 2009 asti. Molemmat tilat muutettiin putkiremontin yhteydessä kuivaustiloiksi, jotta kotona pestyjä pyykkejä ei tarvitsisi kuivata kylpyhuoneissa.

Alun perin ulkoiluvälinevarastoiksi suunnitellut tilat palautettiin alkuperäiseen käyttöön hieman entistä pienempänä. Tilojen ulkokulmasta lohkaistiin tilat uusille sähköpääkeskuksille.

B-talossa ei vastaavia tiloja ollut sillä samalla paikalla sijaitsee taloyhtiön saunaostot. B-taloon hissiremontin yhteydessä koksivarastosta lohkaistu tila muutettiin 2009 talon ulkoiluvälinevarastoksi.