Liiketila

liiketila 1955C-talon alakerrassa olevan liiketilan muutti heti alussa Talouskauppa P.Hurmes. Liiketila, reilu 200m2. 1950 -luvulla ja vielä pitkälle 60 -luvulle Heinäpäässä oli useita pieniä kauppaliikkeitä. Rommakkoakin lähin kauppa sijaitsi vain kivenheiton päässä, Hollipuiston vastakkaisella reunalla (Lahdenperän kauppa).

Kaupallinen käyttö loppui 1988-89. Tuolloin tilassa toiminut K-kauppa Pikku-Iikka lopetti toimintansa ja tila siirtyi yhtiön hallintaan. 90-luvun alun lamasta johtuen tilaa ei saatu vuokrattua uudelleen ennen 90-luvun puoliväliä jolloin tilassa toimi muutaman vuoden Taiteilijayhdistys Rommakko.

Taiteilijayhdistyksen muutettua pois, tila oli muutaman vuoden taloyhtiön käytössä harrastus- ja kokoustilana. 2000-luvun alkupuolella liiketilaan saatiin uusi vuokralainen ja siinä yhteydessä tila jaettiin kahteen osaan. Pienempi osa säilyi edelleen yhtiön käytössä kunnes vuosikymmenen lopulla sekin saatiin vuokrattua.

Tätä selvitystä tehtäessä pienempi liikehuoneisto on siirtynyt takaisin taloyhtiölle ja siitä on tehty harrastustila asukkaiden käyttöön.

Tulevassa kaavamuutoksessa tilan käyttömahdollisuudet pyritään pitämään edelleen avoimena.

hurmeskauppa