Nykytila

nakyma tehtaaltapoistunut takaoviPutkiremontin yhteydessä huoneistoihin tehtiin talojen rakentamisen jälkeen suurimmat muutokset. Liitteessä 4 on esitetty pääpiirteittäin kaikki muutostyypit.
Kellaritilojen uusiokäyttö (B-talo) on esitelty edellä.

Talojen julkisivuissa on tehty parvekevärityksen lisäksi vain pari muutosta alkuperäiseen; B-talon koksiluukut korvattiin ikkunoilla (kuvat ed. sivulla) ja C-talon liiketilaan johtanut takaovi muurattiin umpeen (sen takana ollut tuulikaappi ja tekninen tila liiettiin talon huoneistovarastoon – kuva oikealla viereisestä Hollipuistosta nähtynä).

Ulospäin talot eivät ole muuttuneet 60 vuoden aikana juuri ollenkaan. Kaikki muutokset ovat keskittyneet sisätiloihin. Talotekniikka, perinteistä painovoimaista ilmastointia lukuun ottamatta, on uusittu vuosien 2002 ja 2009 remonttien yhteydessä vastaamaan tämän päivän teknistä ja laadullista tasoa.

Oikealla on myös kuva alkuperäisesistä porrashuoneen valaisimista. Samaa valaisintyyppiä on myös käytetty asuntojen keittiöissä. Valaisimet vaihdettiin uusin hissiremontin yhteydessä sillä alkuperäisiä ei voitu päivittää vastaamaan uusia vaatimuksia.

vanha valaisin