Piha-alueiden uudelleenjärjestelyt

piha luonnosTontti järjesteltiin putkiremontin yhteydessä kokonaan uudestaan. Tontin käyttöä ei asemapiirrosta lukuun ottamatta ollut koskaan suunniteltu. Rakentamisen aikaan autot olivat harvinaisia ja niille ei erikseen varattu alueita tontilta. Niinpä aikojen kuluessa autoille osoitettiin paikkoja ympäri tonttia ja ensimmäiseksi autot valtasivat talojen välissä, kadunpuolella olevan alueen, johon asemapiirroksessa oli esitetty viheraluetta.

piha suunnitelmaPutkiremontin yhteydessä kaikki piha-alueet jouduttiin kaivamaan auki kaapelointien, putkistojen ja kantavien rakenteiden uusimisen johdosta. Samalla tontille tehtiin alustava uusi käyttösuunnitelma, jossa tontin parhaat alueet otettiin asukkaiden käyttöön. Etupiha osoitettiin oleskelualueeksi, johon myöhemmin on tarkoitus rakentaa grillikatos ja muuta vastaavaa toimintaa. Autopaikat sijoiteltiin uudelleen ja niiden määrääkin saatiin lisättyä aiemmasta (tämä siksi että paikkojen vaatimat ajoalueet voitiin minimoida).

piha uusiJokaisen talon takana oli alun perin katettu pyöräteline. A- ja C-talojen telineet jouduttiin purkamaan pihatöiden yhteydessä 2009. B-talon teline jäi vielä odottamaan purkua ja korvaamista erillisellä varastorakennuksella. Samanlaiset varastorakennukset on suunnitteilla kaikkiin taloihin.
Lopulliset pihasuunnitelmat tehdään vasta asemakaavan vahvistumisen jälkeen.

Kuvat oikealla:

  • Alkuperäinen luonnos jossa tontille oli sijoitettu kolme lamellitaloa (1953)
  • Hyväksytyt suunnitelmat (1954)
  • Luonnos tonttijärjestelyistä 2009 putkiremontin yhteydessä.

 

pyoratelineYllä vielä käytössä oleva alkuperäinen pyöräkatos. Kaksi muuta katosta jouduttiin purkamaan putkiremontin yhteydessä. Myös tämä katos korvataan tulevaisuudessa erillisellä varastorakennuksella

Koksivarastoon johtaneet luukut purettiin putkiremontin yhteydessä. Alla kuvat luukuista sekä ne korvanneista ikkunoista. Ikkunoista saadaan luonnonvaloa kaikkiin uusiokäyttöön tulleisiin tiloihin.

.hiililuukut

hiililuukut pois