Kuivaus | Kuivauslaitteet

Kuivaustiloja on yhteensä neljä; kaksi talopesulan yhteydessä ja yksi sekä A- että C-taloissa. Jokaisessa tilassa on kuivauslaite joka kierrättää tilan ilmaa ja poistaa siitä kosteutta. Samalla ilmaa lämmitetään sopivan lämpöiseksi kuivaustehon parantamiseksi. KUN LAITAT PYYKKEJÄ KUIVUMAAN, VARMISTA ETTÄ KUIVURIN PUHALTAMA ILMA PÄÄSEE KIERTÄMÄÄN VAPAASTI KUIVAUSHUONEESSA! Älä laita isoja tekstiilejä kuivurin eteen JA kun laitat pyykkejä naruille, aloita täyttö huoneen reunoista käsin ja koko narun matkalle. Tilaa pitää jäädä muillekin käyttäjille.

Kuivuri käynnistyy etupaneelissa olevasta kytkimestä kääntämällä siitä haluttu toiminta-aika. Enimmillään kuivuria voi käyttää kerrallaan neljä tuntia. Jos kuivuri ei lähde käyntiin, tarkista että virta on kytketty seinällä olevasta turvakytkimestä. HUOM! Kuivurit eivät ole käytössä kello 23:00 - 07:30 välisenä aikana. Ohjauskello katkaiseen niistä virran kyseiseksi ajaksi.

Talopesulan iso kuivaushuone on varattu yksinomaan ALLERGIAKÄYTTYÖÖN. Kuivaushuoneeseen ei saa tuoda hajustetuilla pesu- ja huuhteluaineilla käsiteltyjä tekstiilejä eikä muitakaan allergisia oireita aiheuttavia tavaroita. 

Talopesulan pienemmästä kuivaushuoneesta löytyy lisäksi mattotangot mattojen ja muun raskaamman pyykin kuivattamiseksi. Nämä pyykit tulee valuttaa hyvin ennen kuivaushuoneeseen vientiä. Valutus tapahtuu mattojen pesualtaan yhteydessä. MATTOJA EI SAA LAITTAA KUIVUMAAN KUIVAUSHUONEIDEN NARUILLE!

KUIVAUSKUONEISIIN EI SAA VIEDÄ PYYKKIÄ JOSTA VALUU TAI TIPPUU VETTÄ.

Kuivaushuoneisiin saa tuoda myös kotona pestyä pyykkiä. Kotona kuivaamista ei suositella sen aiheuttamien kosteusongelmien takia.

talopesula pyykkipojat talopesula narut

Kuivaushuoneissa on kaksinkertaiset pyykkinarut. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pyykki levitetään kerralla kahden narun varaan. Näin kuivattava pinta-ala kasvaa ja naruille ei jää paksuja kerroksia tekstiilejä. kun laitat pyykkiä narulle, käytä aina kahta toisistaan kauimpana olevaa narua. Näin väliin jää riittävästi tilaa. Jos pyykki on kevyttä, voit käyttää myös lähinnä toisiaan olevia naruja. Lähinnä kuivuria olevat pyykit kannattaa "ankkuroida" vielä pyykkipojilla naruihin kiinni. Näin ne eivät pääse lentämään pois narulta,

Kuivaustiloihin on toimitettu pyykkipoikia ja henkareita yhteisesti tiloissa käytettäväksi. ÄLÄ VIE NIITÄ POIS KUIVAUSHUONEISTA!

Kun lopetat kuivaushuoneen käytön, tarkista, että tila jää siistiin kuntoon.

LOPUKSI:

Kuivaushuoneet eivät ole pyykin SÄILYTYSTÄ varten. Kun pyykki on kuivunut, tulee se viedä pois. Yli vuorokaudeksi kuivaustilaan "unohtuneet" pyykit kerätään pois niitä voi kysellä tuntomerkkejä vastaan.