turvallisuus

Huoneistojen paloturvallisuus

Huoneiston savuhälyttimet

Jokaisessa huoneistossa on oltava vähintään yksi toimiva savuhälytin joka tulisi sijoittaa ensisijaisesti makuuhuoneeseen. Turvallisuuden kannalta olisi kuitenkin suotavaa, että kaikkiin huoneistoihin hankittaisiin vähintään kaksi hälytintä. Toinen hälytin sijoitetaan poistumistien yhteyteen (eteinen). Keittiöön hälytintä ei laiteta. Katso HUONEISTOKOHTAISET SIJOITUSPAIKAT HÄLYTTIMILLE >.

Hälyttimet on syytä testata aika ajoin (2-3 kertaa vuodessa) ja vaihtaa paristot 1-2 vuoden välein. Vaikka suurin osa hälyttimistä ilmoittakin pariston loppumisesta, tähän ominaisuuteen ei kannata luottaa liikaa. Hälyttimien käyttöohjeissa on enemmän tietoa niiden huollosta ja paristovaihdoista. NÄMÄ OHJEET ON SYYTÄ LUKEA TARKKAAN JA MYÖS SÄILYTTÄÄ.

TÄRKEÄÄ:

Mikäli huoneistossa tapahtuu jotain josta syystä paikalle joudutaan kutsumaan esim pelastuslaitoksen yksiköitä (huoneistosta tulee savua esim hellalle unohtuneesta ruoasta) ja huoneistossa ei ole toimivaa hälytinta, joutuu huoneiston asukas maksamaan aiheettomasta hälytyksestä aiheutuneita kuluja. Kyse on varsin isoista rahasummista!

Sammutuspeite

Hälyttimien lisäksi suositellaan jokaiseen huoneistoon hankittavaksi vähintään yksi sammutuspeite. Sammutuspeitteellä voi tukahduttaa turvallisesti esim. keittiössä alkaneita paloja tai vaikkapa TV-palon. Tärkeää: Vaikka palon saisi tukahdutettua, on tilasta syytä poistua heti ja hälyttää palokunta paikalle varmistamaan, ettei palo syty uudelleen.

Lisätietoja