Coronaviruksen leviämisen estämiseksi Valtioneuvoston antamat erityismääräykset eivät suoranaisesti vaikuta taloyhtiön normaaliin toimintaan. Isoin asia, joka tulee eteen, on yhtiön vuosikokouksen todennäköinen siirtyminen myöhäiskevääseen tai jopa kesän puolelle – lopullinen ajankohta määrittyy vasta kun valtakunnalliset kokoontumisrajoitukset poistuvat ja tautitilanne helpottuu.

Taloyhtiön yhtiöjärjestys antaa mahdollisuuden järjestää kokous myös niin että siihen osallistutaan etänä. Järjestely ei kuitenkaan sovi kaikille eikä jokaisella osakkaalla ole välttämättä tarvittavia laitteita tai edes kykyä käyttää etäyhteyttä. Yhtiön hallituksen osalta etäkokousta tultaneen käyttämään mikäli normaalin kokouksen järjestäminen ei onnistu.

Yhtiön tarjoamiin palveluihin (talopesula, saunat) ei tulla esittämään mitään rajoituksia. Talopesula on käytössä normaalisti (heti kun puhelinrahastimen yhteydet on saatu päivitettyä) ja saunat lämpiävät myöskin normaalisti. Torstain yhteisvuoroja ei kuitenkaan tule käyttää toistaiseksi. Harrastustilan osalta käyttöä on syytä oma-aloitteisesti rajoittaa joko niin että tilan käytössä pidetään muutaman viikon tauko tai tilassa oleskelee kerrallaan enintään 1-2 henkeä.

Taloyhtiön ostopalvelut (isännöinti ja kiinteistöhuolto) pitäisi toimia normaalisti, ainoastaan henkilökohtaisia asiakaskäyntejä rajoitetaan tai niistä luovutaan poikkeusolosuhteiden aikana. Isännöitsijän tavoittaa tarvittaessa sähköpostilla, puhelimitse vain poikkeustapauksissa jos siihen on pakottava tarve.

Taloyhtiön asukkaissa on myös korkeaan riskiryhmään kuuluvia henkilöitä. Heidän turvallisuudesta on syytä pitää kiinni. Vaikka ”vierailut” ovatkin pannassa, kannattaa kuitenkin pitää yhteyttä, soitella ja kysellä kuulumisia.

LOPUKSI VINKKI JOTA EI KANNATA UNOHTAA:

MUISTAKAA PERUSTEELLINEN KÄSIEN PESU AINA KUN POISTUTTE ASUNNOSTA TAI PALAATTE SINNE!

 

As Oy Rommakko,

Hallitus

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoiksen (THL) ohjeita ja tiedotteita osoitteessa: https://thl.fi/fi/