Asemakaava | Hollihaka, kortteli 2, tontti 2

Asemakaava Rommakon tontilla sekä sen länsipuolisella Nahkurinkadulla/-puistossa uusittiin taloyhtiön esityksestä vuosina 2012-15. Kaavamuutoksessa otettiin huomioon tontin järjestelyt (mm tontin liittymät ympäröiville katualueilla sekä tontin käyttösuunnitelma tuleville vuosille). Ainoa asia jota ei saatu tuolloin kaavaan oli ullakkokerrosten ottaminen asuinkäyttöön. Perusteena oli viereisen tehtaan läheisyys ja sen aiheuttamat meluhaitat. Mahdollinen lisärakentaminen on edelleen "tapetilla" sillä tuossa viranomaispäätöksessä ei asetettu alueen kaavamuutoshakemuksia yhdenvertaiseen asemaan. Tämä edellyttäsi tulevaisuudessa pientä muutosta asemakaavaan.

2000-lukun puolivälissä silloinen Oulu-osakeyhtiö haki omistamilleen Rommakkokadun vastakkaisella puolen oleville ja osin lähempänä tehtaan "meluhaittoja" oleville kiinteistöille (Ousaari 1 ja 2) asemakaavanmuutosta jossa kumpaankin kiinteistöön osoitettiin yli 300 k-m2 rakennusoikeutta ullakkokerrokseen. Tämä kaava meni läpi vaikka Ympäristöviranomaiset sitä vastustivatkin. Rommakon hakiessa vastaavaa meluhaittoja ei pidetty merkittävinä sillä ne rajoittuivat pelkästään ulkotiloihin. Ullakkotilat avautuvat pohjoiseen, pois tehtaalta ja uudisrakennuksena niiden äänierityskin vastaisi paikan vaatimuksia. Huoneistoihin kantautuva melu hävisi myös kaikista alkuperäisistä asunnoista 2018 tehdyn ikkunaremontin myötä, 2020 melu katoaa kokonaan uusien hakesiilojen taakse. Ullakoiden muuttaminen asuinkäyttöön tullee ajankohtaiseksi taas muutaman vuoden kuluttua kun Heinäpään täydennysrakentaminen pääsee täyteen vauhtiin.

Tontin nykyinen voimassa oleva asemakaava alla.

asemakaava 2015

Rommakko 70

Rommakko 1956Asunto-osakeyhtiö Rommakko täyttää tänä vuonna 70 vuotta.  Varsinainen perustamispäivä on lokakuun alussa (4.10.1954) mutta juhlitaan pyöreitä vuosia etukäteen loppukesästä.

Perustamiskokouksen pöytäkirjan voit lukea TÄSTÄ!

2014 tulevaa kaavamuutosta varten tehtiin Rommakon rakennushistoriallinen selvitys. Koko selvitys on nähtävillä TÄSTÄ >

2013 taloyhtiössä tehtiin ensimmäinen asukaskysely sitten perustamisen. Kyselyn tulokset löytyvät Yhtiötiedot > Perustiedot >  -valinna alta tai suoraan tästä (pdf) tai avaa selainveriso tästä .

RHS julkisivut pohjoinen1

RHS julkisivut kadulle1

RHS julkisivut itaan1

 

asemakaava 2015