Kylpyhuoneen lattialämmitys

Yleistä

Kaikkiin taloyhtiön kylpyhuoneisiin on asennettu sähköllä toimiva lattialämmitys. Lämmityksen ensisijainen tarkoitus on kuivattaa lattia heti sen kastumisen jälkeen. Koska lattiat ovat laattaa, saa lämmitys tuntumaan paljain jaloin liikkumisen niillä miellyttävämmältä (huoneenlämpöinen laattalattia tuntuu hieman kylmemmältä kuin esim. matto tai puu).

Koska lämmitystä on käytettävä

Lämmitys on syytä olla päällä aina kun tilaan tulee kosteutta. Lattiassa on termostaattianturi joka seuraa lämpötilaa ja kun oikea lämpö on saavutettu, katkaisee ohjauslaite virran automaattisesti. Lämpötilaa säädetään kylpyhuoneen ulkopuolella olevasta ohjausyksiköstä (samasta, josta lämmitys kytketään päälle/pois päältä).

Säätäminen

termostaattiLattialämmityksen toimintaa säädetään erillisestä säätöyksiköstä (kuva oikealla). Lämmitys kytketään päälle vasemmalla olevasta pyöreästä napista painamalla. Laitteeseen syttyy tällöin joko punainen tai vihreä valo.

Lämmityksen taso valitaan oikealla olevasta säätimestä. Kierrettäessä säätönappia myötäpäivään, haluttu lämpötila nousee ja vastaavasti vastapäivään se pienenee. Lämmitettäessä laitteessa palaa punainen valo ja kun haluttu lämpötila on saavutettu, kytkee laite lämmityksen pois ja siihen syttyy vihreä valo.

Lopuksi...

Lämmitys on syytä pitää päällä koko ajan. Laitteen virrankulutusta voi säätää lämpötilaa säätämällä. Lämmityksen kytkeminen toimimaan vain suihkussakäynnin jälkeen ei pidemmän päälle ole taloudellista. Lisäksi jatkuvat isot lämpötilanvaihtelut lattialaatassa saattavat ajan mittaan alkaa irrottaa laattoja.

Tulostettavat ohjeet (pdf) >

Rommakko 70

Rommakko 1956Asunto-osakeyhtiö Rommakko täyttää tänä vuonna 70 vuotta.  Varsinainen perustamispäivä on lokakuun alussa (4.10.1954) mutta juhlitaan pyöreitä vuosia etukäteen loppukesästä.

Perustamiskokouksen pöytäkirjan voit lukea TÄSTÄ!

2014 tulevaa kaavamuutosta varten tehtiin Rommakon rakennushistoriallinen selvitys. Koko selvitys on nähtävillä TÄSTÄ >

2013 taloyhtiössä tehtiin ensimmäinen asukaskysely sitten perustamisen. Kyselyn tulokset löytyvät Yhtiötiedot > Perustiedot >  -valinna alta tai suoraan tästä (pdf) tai avaa selainveriso tästä .