Maksut 1.7.2023 - 30.6.2024

HUOM!  MUUTTUNEET MAKSUT ON MERKITTY PUNAISELLA (EURO)

Hoitovastike: 4,60€/m2/kk  
Pääoma-vastike 1 (Ikkunat): 1,20€/m2/kk
Pääoma-vastike 2 (putki): 3,50€/m2/kk  
Vesimaksu (ennakko): 12,00€/kk/asukas
Veden hinnat laskutuksessa (vesimittarit):  
* Kylmä vesi 3,74€/m3
* Kuuma vesi 6,55€/m3
Saunamaksu: 10,00€/kk
Pyykkikoneet: 1,25€/pesu (mobiilimaksu)
Autopaikka: 10,00€/kk
Perintäkulu: 5,00€ / huomautus
Viivästyskorko: Korkolain mukaan

Hoitovastike

Taloyhtiön juoksevien kulujen kattamiseksi osakkeenomistajilta peritään kuukausittain hoitovastiketta. Vastikkeen maksuperusteet on määritelty yhtiöjärjestyksessä ja maksun suuruus hyväksytään vuosittain taloyhtiön yhtiökokouksessa hallituksen esityksen pohjalta. Hoitovastikkeen tulee kattaa kaikki yhtiön normaalit kulut. Hoitovastike EI ole vuokran kaltainen maksu, josta voitaisiin antaa alennusta tai jopa jättää perimättä mikäli osakkeenomistaja ei voi käyttää huoneistoa. Tällainen tilanne voi tulla eteen, jos huoneistossa tapahtuu mittava vahinko (vesivahinko tai esim tulipalo). Vastike on myös tällöin maksettava normaalisti.

Rahoitusvastike (pääomavastike)

Rahoitusvastiketta peritään erikseen taloyhtiön asukkaiden puolesta ottamien lainojen hoitamiseen. Rahoitusvastikeen maksuperusteet ovat samat, kuin hoitovastikkeellakin. Rahoitusvastikkeella katettavan lainaosuuden voi tarvittaessa maksaa myös kerralla. Maksutavan tai -aikataulun muutoksista sovitaan isännöitsijän kanssa. Isännöitsijältä saa asiata myös lisätietoja.

Rahoitusvastike 2:

(Putkiremonttilaina, 1.1.2009 alkaen - laina-aika loppuu 15.1.2025)
Laina on sidottu vuoden Euriboriin, mistä johtuen lainakorko vaihtelee vuosittain. Korkovaihtelu vaikuttaa pääomavastikkeen suuruuteen.

Rahoitusvastike 1:

(Ikkunaremonttilaina, 1.1.2019 alkaen, 5 vuotta)
Laina on sidottu vuoden Euriboriin, mistä johtuen lainakorko vaihtelee vuosittain. Korkovaihtelu vaikuttaa pääomavastikkeen suuruuteen.

Kunkin huoneiston rahoitusvastikeosuuden voi tarkistaa isännöitsijältä.

Käyttömaksut

Käyttömaksuja ovat mm vesimaksu, saunamaksu ja autopaikkamaksu.

Vesimaksu

Vesimaksua peritään ENNAKKOMAKSUNA perustuen huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärään. Maksuperusteena on veden mitattu kulutus. Mittarit luetaan kerran vuodessa (marras-joulukuun vaihteessa). 

Tasausmaksut/-palautukset tehdään marras-joulukuussa. Mittarit luetaan myös asukkaan vaihtuessa. Siirtyminen kulutusperusteiseen laskutukseen tapahtui 25.1.2010. Vesi säilyy edelleen vastikemaksuna ja siitä vastaa viimekädessä osakkeenomistaja. Tämä asia kannattaa ottaa huomioon vuokrasopimuksia tehdessä. Taloyhtiö suosittelee kuitenkin että maksun hoitaisi ensisijaisesti vuokralainen (lasku lähetetään vuokralaiselle vuokranantajan sijaan). Jos vuokranantaja hoitaa vesimaksun, vastaa hän myös lisämaksujen pereimisestä vuokralaiselta SEKÄ liikaa perityn maksun palauttamisesta vuokralaiselle.

Saunamaksu

Saunamaksu oikeuttaa käyttämään taloyhtiön saunaa erikseen varattuna aikana. Saunavuorot ovat tunnin mittaisia ja maksu käsittää kaikki viikottaiset vuorot maksetun kalenterikuukauden aikana.

Autopaikkamaksu

Autopaikkamaksu peritään asukkaalle vuokratusta, taloyhtiön pihalla olevasta autopaikasta. Maksuun sisältyy mahdollisuus käyttää sähköä auton moottorin lämmittämiseen. Paikkojen jaossa ei aseteta osakkaita tai vuokralla asuvia eriarvoiseen asemaan, vaan paikat jaetaan tarpeen mukaan. Paikkojen käytöstä on erilliset ohjeet autopaikkasivulla. Lämpötolpan avaimesta peritään 10€:n panttimaksu joka palautetaan paikan vuokraajalle paikasta luovuttaessa. Mikäli avain katoaa, käytetään pantti uuden avaimen hankintaan.

Pesukoneet

Taloyhtiön pesukoneiden käytössä siirryttiin uusien tilojen valmistuttua puhelinrahastukseen. Maksuista ja maksamisesta löytyy lisätietoa Talopesula-sivuilta.

Rommakko 70

Rommakko 1956Asunto-osakeyhtiö Rommakko täyttää tänä vuonna 70 vuotta.  Varsinainen perustamispäivä on lokakuun alussa (4.10.1954) mutta juhlitaan pyöreitä vuosia etukäteen loppukesästä.

Perustamiskokouksen pöytäkirjan voit lukea TÄSTÄ!

2014 tulevaa kaavamuutosta varten tehtiin Rommakon rakennushistoriallinen selvitys. Koko selvitys on nähtävillä TÄSTÄ >

2013 taloyhtiössä tehtiin ensimmäinen asukaskysely sitten perustamisen. Kyselyn tulokset löytyvät Yhtiötiedot > Perustiedot >  -valinna alta tai suoraan tästä (pdf) tai avaa selainveriso tästä .